Rødvinsgløgg
Utrolig god rødvinsgløgg, basert på Jamie Oliver’s sin «Mulled wine»
Porsjoner Forberedelse
10personer 5minutter
Koke/steketid
20minutter
Porsjoner Forberedelse
10personer 5minutter
Koke/steketid
20minutter
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Bruk en skreller til å ta av det ytterste skallet på klementiner, sitron og lime. Forsøk å kun få med det fargede ytterskallet og minst mulig hvitt innerskall. Ikke krise om noe kommer med, men smaken er i det ytterste laget, mens det hvite er bittert.
  2. Ha sukkeret, saften av klementinene og portvinen i en kasserolle.
  3. Tilsett nellikspikre, laurbærblader, kanelstangen, samt ca 15 – 20 «rasp» av muskattnøtten. Del vaniljestangen i to med kniv, skrap ut frøene, og ha disse + selve belgen oppi. IKKE ha i stjerneanisen enda, ellers blir smaken av den litt for dominerende i sluttproduktet.
  4. La blandingen koke opp og la den redusere over middels varme med ca 1/4. Grunnen til dette er at da får man ut kryddersmakene i basis-sirupen, uten at man koker ut alkoholen av vinen.
  5. Tilsett skallene du tok av i steg 1. + stjerneanisene, og la blandingen boble ytterligere i 5 minutter på litt lavere varme.
  6. Tilsett de to flaskene med rødvin og la det bli varmt. Gløggen skal nå helst ikke koke, da vi ønsker å beholde alkoholprosenten.