
Forberedelse | 5 minutter |
Koke/steketid | 20 minutter |
Porsjoner |
personer
|
Ingredienser
- 2 stk klementiner
- 1 stk sitron
- 1 stk lime
- 200 gram vanlig sukker
- 10 stk nellikspiker
- 1 stk vaniljestang
- 2 stk stjernanis
- 3 stk laurbærblad
- 1 stk kanelstang(hel)
- 1 stk muskatnøtt
- 2 flasker rødvin, helst italiensk og fruktig
- 1 halvflaske portvin
Ingredienser
|
![]() |
Instruksjoner
- Bruk en skreller til å ta av det ytterste skallet på klementiner, sitron og lime. Forsøk å kun få med det fargede ytterskallet og minst mulig hvitt innerskall. Ikke krise om noe kommer med, men smaken er i det ytterste laget, mens det hvite er bittert.
- Ha sukkeret, saften av klementinene og portvinen i en kasserolle.
- Tilsett nellikspikre, laurbærblader, kanelstangen, samt ca 15 - 20 "rasp" av muskattnøtten. Del vaniljestangen i to med kniv, skrap ut frøene, og ha disse + selve belgen oppi. IKKE ha i stjerneanisen enda, ellers blir smaken av den litt for dominerende i sluttproduktet.
- La blandingen koke opp og la den redusere over middels varme med ca 1/4. Grunnen til dette er at da får man ut kryddersmakene i basis-sirupen, uten at man koker ut alkoholen av vinen.
- Tilsett skallene du tok av i steg 1. + stjerneanisene, og la blandingen boble ytterligere i 5 minutter på litt lavere varme.
- Tilsett de to flaskene med rødvin og la det bli varmt. Gløggen skal nå helst ikke koke, da vi ønsker å beholde alkoholprosenten.