Karryfisk
Veldig enkel og god middagsrett. Serveres med ris og salat. Sausen kan gjerne brukes til andre proteiner også: Erstatt f.eks. fisk og reker med en hel kylling i store biter (og husk for all del å erstatte fiskebuljong med kylling- eller grønnsaksbuljong).
Porsjoner Forberedelse
4personer 10min
Koke/steketid
30m
Porsjoner Forberedelse
4personer 10min
Koke/steketid
30m
Ingredienser
Saus
Instruksjoner
  1. Rens fisken. Strø den med salt og la ligge noen minutter.
  2. Skjær fileten i ca. 2,5cm tykke skiver. Krydre med salt og pepper.
  3. Smørdamp fisken i smør og sitronsaft.
Sausen
  1. Smelt smøret, tilsett olje og karry. Varm opp under omrøring.
  2. Tilsett mel og væske til en passe jevning. Kokes ca. 3-4 minutter.
  3. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  4. Tilsett rømme/fløte.
Notater

Fra Snefrid.