
Forberedelse | 10 min |
Koke/steketid | 30 m |
Porsjoner |
personer
|
Ingredienser
Saus
- 2 ss smør
- 2 ss olje
- 2 ts karry
- 1.5 ss hvetemel
- 4 dL fiskebuljong eller grønnsaksbuljong
- 1 dL crème fraîche eller rømme eller fløte
- sitronsaft
Ingredienser
Saus
|
![]() |
Instruksjoner
- Rens fisken. Strø den med salt og la ligge noen minutter.
- Skjær fileten i ca. 2,5cm tykke skiver. Krydre med salt og pepper.
- Smørdamp fisken i smør og sitronsaft.
Sausen
- Smelt smøret, tilsett olje og karry. Varm opp under omrøring.
- Tilsett mel og væske til en passe jevning. Kokes ca. 3-4 minutter.
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Tilsett rømme/fløte.
Notater
Fra Snefrid.