Hverdagskylling

Hverdagskylling er tungt basert på klassisk amerikansk fried chicken.
Spesifikt «Buttermilk fried chicken»

Print Recipe
Hverdagskylling
Forberedelse 10 min
Koke/steketid 15 min
Passive Time 12-24 timer
Porsjoner
Porsjoner
Ingredienser
  • 600 gram Lårkyllingfilet Du kan også bruke brystfilet, men lårfilet er saftigere og smaker mer
  • 2 desiliter Surmelk Kefir, surmelk og yoghurt funker fint.
  • 1 teskje Sriracha
  • 1 dæsj pepper
  • 4 solide never Cornflakes Cornflakes er mye luft. Putt i pose og la barna mose det til småbiter.
  • 2 desiliter griljermel
Forberedelse 10 min
Koke/steketid 15 min
Passive Time 12-24 timer
Porsjoner
Porsjoner
Ingredienser
  • 600 gram Lårkyllingfilet Du kan også bruke brystfilet, men lårfilet er saftigere og smaker mer
  • 2 desiliter Surmelk Kefir, surmelk og yoghurt funker fint.
  • 1 teskje Sriracha
  • 1 dæsj pepper
  • 4 solide never Cornflakes Cornflakes er mye luft. Putt i pose og la barna mose det til småbiter.
  • 2 desiliter griljermel
Instruksjoner
  1. Kvelden før middag: Hell 2 dl surmelk i en stor skål. Bland i srirachasaus og pepper. Ha nedi lårfilet av kylling. Pass på at den blir godt dekket av saus Dekk til og sett i kjøleskapet til neste dag.
  2. Ha griljermel i posen med knuste cornflakes. Bland godt. Løft kyllingen ut av surmelksblandingen og vend den godt i Griljermel/Cornflakesposen. Når du er ferdig med posen: Kast den. Ingen oppvask.
  3. Stek kyllingen i en stekepanne med godt med olje (15mm med olje.. ish) Bruk middels varme, stek i 5-7 minutter pr side til de er gyllenbrune. Kjernetemperatur skal være ~68grader (restvarme tar den opp til 70, som er målet)
  4. La kyllingen hvile i noen minutter på rist. Server kyllingen med coleslaw, gjerne litt ris og valgfrie sauser. Barbecuesaus og rømmedressing anbefales.