Hermetiserte frukter

Hermetisering er ingen stor kunst, men det blir ofte en overkomplisert prosess. Her er Familien Lieds 46 år gamle prosess, som har fungert feilfritt så langt.

Når man skal hermetisere ting, er det noen huskeregler som er greie å ha.
Renslighet, høye temperaturer og stødig tempo er viktig for å sikre ingen bakterier i glasset og ingen skader fra de varme tingene du håndterer. Sveisehansker er nesten et must for denne slags arbeid.

Skal du hermetisere steinfrukter, som plommer eller fersken, vil jeg anbefale å ha hele frukter med stenen inni. Grunnen til dette er at etter ca 3 år utvikles det en marsipan og tonkabønneaktig smak som er umulig å beskrive for de som ikke har opplevd den smaken.

Men la oss hoppe til verdens enkleste hermetiseringsprosess.
Steg 1: Fyll plommer til litt over kanten av glasset
Steg 2 lag 1:1 sukkerlake (nok til enn så mange glass du lager)
Steg 3: Putt plommeglassene i ovnen på 125 grader til skallet begynner å få jevnt med sprekker
Steg 4: Ta ut ett og ett glass, hell over sukkerlake som er på kokepunktet
Steg 5: Lukk igjen lokket og la kjøle ned på benken.

That’s it.

Print Recipe
Hermetiserte frukter
Porsjoner
Porsjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.