FUTI sylte – Lavsukker og norsk høst på sitt beste

I gamle dager pleide min bestemor på Olsbø i Nordfjord å lage en helt spesiell sylte. En sylte som er en høstfest i seg selv, men som i tillegg til å være nyttig matauk og ressursbruk – også er en relativt lavsukret sylte som har en fantastisk smak. Du kan bruke hva som helst av plommer, pærer og epler i denne, og oppskriften er supersimpel.

Bonusvideo: Fylling av glass som viser sylte som fortsetter å koke når det møter temperaturen til glasset. aka sylteporno.
https://photos.app.goo.gl/xAQVl9u6dq0X40ex1

Print Recipe
FUTIsylte - Lavsukker og norsk høst på sitt beste
Forberedelse 3 timer
Koke/steketid 1-2 timer
Passive Time 0
Porsjoner
kg
Ingredienser
Forberedelse 3 timer
Koke/steketid 1-2 timer
Passive Time 0
Porsjoner
kg
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Kok opp plommer sammen med 2dl vann og 1 kg sukker. Kok plommene til de er nesten oppløste. Rør jevnlig. Ved å ha varme glass fra ovnen og kokende lokk + varm sylte sørger du får svært liten risiko i glassene. Vær bare obs på å ikke få sylte på kanten av glasset. Gjør du det: tøm glassets innhold opp i gryta og ta et nytt glass. Denne prosessen virker for all slags sylte.
  2. Mens plommene koker, hakk opp epler og pærer i ujevne biter slik at noen biter blir istykkerkokt og noen blir fremdeles tydelige tyggbare biter.
  3. Når plommene er istykkerkort, tilsett eple og pærebiter, la koke i 30-40 minutter, til bitene er myke.
  4. Ha tomme glass inn i stekeovnen på 125-140 grader.
  5. Ha lokkene i vann som holder en rullende koking
  6. Ta ut et glass, Bruk en metalltrakt, eller en stødig hånd for å fylle glasset ca 1 cm fra kanten.
  7. Ta et lokk ut av kokende vann, skru det til håndfast (ikke til du driter på deg, bare fast nok)
  8. Sett til kjøling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *