Eltefrie rundstykker
Bruk 6 minutter på å røre sammen om kvelden, fordel i muffinsform om morgenen, så er rundstykkene klare når du kommer ut av dusjen.
Porsjoner Forberedelse
9store rundstykker 10min
Koke/steketid Passive Time
35min 12+timer
Porsjoner Forberedelse
9store rundstykker 10min
Koke/steketid Passive Time
35min 12+timer
Ingredienser
Instruksjoner
Kvelden før
  1. Bland det tørre godt.
  2. Tilsett vann og rør godt til alt er blandet og vått. La stå på kjøkkenbenken over natta.
Om morgenen
  1. Fordel deigrøra i silikonbelagt eller godt smurt muffinsform.
  2. Settes i kald ovn som skrus på 235C. Stek i ca. 35 minutter.
Notater

Ca. 40% av melet kan med fordel byttes ut med grovt mel, havregryn e.l.

Frø er heller aldri feil, verken i rundstykkene eller strødd oppå. Tilsett ca. 50-60% vann ifht vekt tørre frø som tilsettes i deigen, eller bløtlegg frøene på forhånd.

Kan anbefale å gå til innkjøp av silikonbelagt form for 12 store muffins fra Chicago Metallic. Økes oppskriften med 33%, så blir det perfekt mengde.

Kilde: Ina-Janine Johansen: Eltefritt brød og himmelske kaker/Matpaabordet.no.