Eltefri, langtidshevet pizzabunn
Porsjoner Forberedelse
6pizzabunner 20min
Koke/steketid Passive Time
2-12min 2-6døgn
Porsjoner Forberedelse
6pizzabunner 20min
Koke/steketid Passive Time
2-12min 2-6døgn
Ingredienser
  • 700g hvetemelPizzamel er best, men vanlig hvetemel funker
  • 490g vannkaldt
  • 15g honninglett type. Helst ikke lyng eller annen veldig smakssterk honning. Bruk isåfall sukker istedenfor.
  • 10g salt
  • 1g gjær, tørr
Instruksjoner
  1. kl 19:00 Bland alle ingrediensene. La stå over natten på benken. Strekk en gang eller to før leggetid
  2. Kl 08:00 Etter 12-18 timer på kjøkkenbenken porsjonerer du opp 6stk 200g baller. De legges i oljede bokser med lokk på som deretter settes i kjøleskapet. Vend deig en i olje en gang før du setter den inn i kjøleskapet.
  3. Etter minst tre dager kan du ta formene ut av kjøleskapet. Form de og topp de fra kald tilstand. Deigen er for klissete når den er varm.
  4. Når deigen er grovformet overføres den til en varm stekepanne. ca 225-250c Strekk den såvidt utover så den fyller hele stekepannen. Topp pizzaen med saus, ost og topping. Vær rask. Overfør pizzaen til broiler. Sjekk jevnlig. Vend pizzaen for å få jevn farge.
Notater

Denne deigen er relativt klissete. jeg klatter derfor deig nedi boksene når jeg porsjonerer