
Forberedelse | 20 min |
Koke/steketid | 2-12 min |
Passive Time | 2-6 døgn |
Porsjoner |
pizzabunner
|
Ingredienser
- 700 g hvetemel Pizzamel er best, men vanlig hvetemel funker
- 490 g vann kaldt
- 15 g honning lett type. Helst ikke lyng eller annen veldig smakssterk honning. Bruk isåfall sukker istedenfor.
- 10 g salt
- 1 g gjær, tørr
Ingredienser
|
![]() |
Instruksjoner
- kl 19:00 Bland alle ingrediensene. La stå over natten på benken. Strekk en gang eller to før leggetid
- Kl 08:00 Etter 12-18 timer på kjøkkenbenken porsjonerer du opp 6stk 200g baller. De legges i oljede bokser med lokk på som deretter settes i kjøleskapet. Vend deig en i olje en gang før du setter den inn i kjøleskapet.
- Etter minst tre dager kan du ta formene ut av kjøleskapet. Form de og topp de fra kald tilstand. Deigen er for klissete når den er varm.
- Når deigen er grovformet overføres den til en varm stekepanne. ca 225-250c Strekk den såvidt utover så den fyller hele stekepannen. Topp pizzaen med saus, ost og topping. Vær rask. Overfør pizzaen til broiler. Sjekk jevnlig. Vend pizzaen for å få jevn farge.
Notater
Denne deigen er relativt klissete. jeg klatter derfor deig nedi boksene når jeg porsjonerer