Andeconfit

Print Recipe
Andeconfit
Matrett Hovedrett
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 10 timer
Passive Time 12-48 timer
Porsjoner
personer
Ingredienser
Matrett Hovedrett
Forberedelse 30 min
Koke/steketid 10 timer
Passive Time 12-48 timer
Porsjoner
personer
Ingredienser
Instruksjoner
Forberedelse
  1. Bland salt, sukker, knuste pepperkorn, hvitløk og laurbærblad. Gni lårene godt inn med blandingen.
  2. Legg lårene i en bred beholder sammen med timiankvistene, og la hvile i minst 12 timer, maks to døgn.
Tilberedning
  1. Skyll lårene godt i rennende vann. Tørk dem grundig, og vakuumer dem sammen med 1ss gåsefett per lår.
  2. Legg lårene i vannbad 81-82C i ca. 10 timer.
  3. Kan med fordel avkjøles før bruk. Kan gjerne fryses i vakuumposene.
Servering
  1. Varm lårene opp til ca. 55C i vannbad. Ta dem ut av posen og legg dem under grillen på sterk varme i noen få minutter til skinnet blir sprøtt og gyllent.
Notater

Passer veldig godt sammen med f.eks. mandelpotetpuré, aspargesbønner, sjampinjong osv. Aprikossaus smaker glimrende til.

Basert på oppskrifter fra Ruhlman (link 1 og link 2), eGullet og Wolfert.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *