Juleporchetta

Ribba beines ut og rulles til en porchetta med svoren ut. Etter noen døgn i kjøleskapet med salt og krydder, blir kubben først sous vide-behandlet før den blir frityrstekt for srpø svor. Kombinasjonen av saftig sous vide-behandlet ribbe og sprø svor er hinsides det som kan forklares med ord.

Unngå svor som er rutet opp da den garantert vil bli ødelagt og falle av under tilberedning.

Bakepulveret bidrar til forhøyet pH som (visstnok) gjør svoren ekstra fin og sprø.

Andeconfit

Print Recipe Andeconfit Matrett Hovedrett Forberedelse 30 min Koke/steketid 10 timer Passive Time 12-48 timer Porsjoner personer Ingredienser 6 stk andelår25 g salt15 g brunt sukker40 stk pepperkorn knuses4 stk hvitløk grovhakket (ja, hele hvitløk)3 stk laurbærblad grovknust12-18 stk timiankvist6-8 ss gåsefett Matrett Hovedrett Forberedelse 30 min Koke/steketid 10 timer Passive Time 12-48 timer Porsjoner …