Kimchi

Tradisjonell Kimchi, basert på Maangchis oppskrift. Det hele startet med at jeg prøvde Tongbaechu-kimchi, som er kvarte kåler som fermenteres. Denne varianten er lik i både metode og ingredienser, men siden jeg kutter kålen i biter heter det mak-kimchi.

FUTI sylte – Lavsukker og norsk høst på sitt beste

I gamle dager pleide min bestemor på Olsbø i Nordfjord å lage en helt spesiell sylte. En sylte som er en høstfest i seg selv, men som i tillegg til å være nyttig matauk og ressursbruk – også er en relativt lavsukret sylte som har en fantastisk smak. Du kan bruke hva som helst av …

Hamburgerbrød

Print Recipe Hamburgerbrød Hjemmelagde hamburgerbrød tar fullstendig rotta på Lille Høvding. Anbefales til både burger og pulled pork. Mye gjær og varm melk gjør at deigen hever veldig kjapt. Forberedelse 20 min Koke/steketid 10 min Passive Time 1 time Porsjoner brød Ingredienser 850 g hvetemel1 pose tørrgjær5 dl melk40 g olivenolje (4ss)1 ts salt2 ts …

Pavlova med sjokolade og appelsin

Fargene i denne pavlovaen står kanskje ikke helt i stil med rødt, blått og hvitt-temaet som er standard på 17. mai, men smaken av sjokolade, appelsin og hasselnøtter er latterlig mye bedre og mer spennende.

Appelsincurd finner du oppskrift på ved å følge link i notatene under. Alt bortsett fra pisket krem kan med fordel lages kvelden i forveien, gjerne 2-3 dager før. Så er det bare å slå alt sammen rett før det skal spises.

Øk gjerne oppskriften på marengsbunn med 50% for å tilpasses antall egg i oppskriften på appelsincurd. Det motsatte blir selvsagt helt feil.

Amerikanske pannekaker med surmelk

Oppskrift hybridisert av Alton Brown -og Martha Stewarts respektive oppskrifter. Leverer luftige, deilige pannekaker. Print Recipe Amerikanske pannekaker med surmelk Matrett Frokost Forberedelse 10min Koke/steketid 20min Porsjoner 2 pannekaker Ingredienser 125 g hvetemel1/2 ts bakepulver1/4 ts natron1/2 ts salt1,5 ss sukker1 stk egg Størrelse L2,5 dl Skummet kulturmelk Normalt kulturmelk kan også benyttes1 ss vaniljeekstrakt1 …