Forberedelse | 2 timer |
Passive Time | 1 timer |
Porsjoner |
porsjoner
|
Ingredienser
- 1 stk Kinakål ca 1-1,5kg
- 4 stk Vårløk Grovhakket
- 2 stk Gulrot Mellomstore, kuttet i strimler på mandolin
- 1/4 stk Vinterreddik Daikon. Også kuttet i strimler på mandolin. Kan byttes med andre neper, tilsvarende mengde kålrabi etc.
- 6 fedd hvitløk
- 20 gram ingefær, fersk
- 1 dl fiskesaus
- 50 gram sukker
- 5 dl vann
- 2 ss maizenna Du skal helst bruke chapssal garu; Søtt rismel. Jeg har ikke det så jeg har brukt Maizenna. Det funker.
- 150 gram salt til salting av kålen
- 1-2 dl Gochugaru Koreanske chiliflak. Her kan du ikke bruke noe annet. Disse har iboende funk og lavt capseisininnhold.
- 1/5 stk løk Mellomstor kepaløk funker
Ingredienser
|
|
Instruksjoner
- Del kålen i fire deler i lengderetning. Dette er best gjort ved å kutte fem centimeter inn i basen på kålen og rive delene fra hverandre. Kutt deretter i 2,5-3cm brede biter.
- Skyll kålen godt og hell av vannet. Hell salt over mens du vender på kålen, slik at alt får salt på seg. Etter kålen har stått i 30 minutter vender du på den. Dette gjør du tre ganger. Kålen saltes i 1,5 time.
- Kok opp vannet, sukkeret og maisstivelsen. Det skal tykne til en tykk grøt. Kjøl ned til romtemperatur. Gjør dette etter første salting, sånn at når kålen er ferdig saltet er denne grøten ferdig nedkjølt
- Vask av alt saltet. La kålen renne av seg i 15 minutter.
- Ha fiskesaus, hvitløk, løk og ingefær i en blender. Blitz til en jevn fin smoothie Bland med den avkjølte grøten og ha i chiliflak etter smak. 1 dl = pudding // 2 dl = årresteike!
- Rens gulrot og vinterreddik. Kutt på mandolin til fyrstikktykkelse. jeg foretrekker julienne, men det er bare preferanse. Kutt vårløk i grove biter. Ha de kuttede grønnsakene oppi sammen med kålen
- Bland alle grønnsakene, kålen og grøten i en stor bolle. Sørg for at alt er godt blandet. Hell i vakuumpose eller ønsker fermenteringsbeholder. Sett på benken i 12-24t for hurtigere fermentering. Kimchien kan spises fersk, men er best etter 2-3 uker med fermentering i kjøleskap. Vær obs på at vakuumposer kan også eksplodere. 😀
Notater
Du kan bruke alt mulig av nepe og reddiklignende i kimchien. Go wild!
Jeg har laget den norske teksten på Maangchis video. jeg er ikke fornøyd med den, men jeg orker ikke å rette på det. Den er god nok.