Ingrediens-arkiv:
Eltefritt Koronabrød
Halvgrov oppskrift som med fordel kan dobles og stekes som tre formbrød på ca 850g
Islandsbrød
Et deilig mykt og saftig rugbrød som stekes på lav varme over lang tid for å simulere baking i varme kilder. Rør sammen deigen i en fei, og stek over natta.
Deig til tynn pizza
Denne deigen er kanskje ikke blant de mest smakfulle, som f.eks. rustikkdeigen, men den lar seg strekke og dras ut til flatbrødtykkelse uten å revne, og egner seg dermed glimrende til italiensk pizza. Dessuten blir det mer smak hvis den får godgjøre seg i kjøleskapet i 2-3 døgn.
Drøyt 200g per pizzaball gir 6 pizza med 30-35cm diameter.
Rustikkdeig (pizza, focaccia, kuvertbrød osv)
Print Recipe Rustikkdeig Denne deigen er en favoritt til pizza her i heimen. Den er vanskelig å jobbe med, og rives fort istykker, men smaken veier absolutt opp for det. Har aldri vært borti en pizzadeig med mer smak! For å få pizzaene 30-35cm diameter, trengs ca 350g deig per ball (mot 200g per stk …
Fortsett å lese «Rustikkdeig (pizza, focaccia, kuvertbrød osv)»
Hamburgerbrød
Print Recipe Hamburgerbrød Hjemmelagde hamburgerbrød tar fullstendig rotta på Lille Høvding. Anbefales til både burger og pulled pork. Mye gjær og varm melk gjør at deigen hever veldig kjapt. Forberedelse 20 min Koke/steketid 10 min Passive Time 1 time Porsjoner brød Ingredienser 850 g hvetemel1 pose tørrgjær5 dl melk40 g olivenolje (4ss)1 ts salt2 ts …
Eltefrie rundstykker
Bruk 6 minutter på å røre sammen om kvelden, fordel i muffinsform om morgenen, så er rundstykkene klare når du kommer ut av dusjen.
Lammeskank
Veldig enkel og smakfull rett som passer perfekt til å sette i ovnen før søndagsturen. Serveres med mandelpotetpuré eller annen mos.
Karryfisk
Veldig enkel og god middagsrett. Serveres med ris og salat. Sausen kan gjerne brukes til andre proteiner også: Erstatt f.eks. fisk og reker med en hel kylling i store biter (og husk for all del å erstatte fiskebuljong med kylling- eller grønnsaksbuljong).
Helstekt lammebog
Print Recipe Helstekt lammebog Denne lager vi hver høst, minst en gang. Eneste problemet er å få tak i hel bog – de slemme slakterne kutter dem som regel opp til fårikålkjøtt. Derfor lurt å bestille på forhånd. Matrett Hovedrett Cuisine Britisk Forberedelse 15 min Koke/steketid 45 min Passive Time 3 timer Porsjoner personer Ingredienser …