Lammeskank

Print Recipe
Lammeskank
Veldig enkel og smakfull rett som passer perfekt til å sette i ovnen før søndagsturen. Serveres med mandelpotetpuré eller annen mos. 
Matrett Hovedrett
Forberedelse 5 min
Koke/steketid 25 min
Passive Time 2-4 timer
Porsjoner
personer
Ingredienser
Matrett Hovedrett
Forberedelse 5 min
Koke/steketid 25 min
Passive Time 2-4 timer
Porsjoner
personer
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Krydre skankene med salt og pepper og brun dem i smøret i en dyp langpanne eller gryte. Legg til side.
  2. Skjær grønnsakene i grove biter og fres dem i gryta.
  3. Grovhakk hvitløksfeddet og fres sammen med grønnsakene et minutt eller to.
  4. Tilsett hvetemel, tomatpuré, laurbærblad, strimler av appelsinskall og sitronskall, vann/kraft og vin.
  5. Ha skankene tilbake i gryta, dekk med lokk eller et par lag alufolie og stek 2h@200C. Kan gjerne stå en time eller to lenger hvis det passer bedre.
Notater

Kilde: Bølgen og Moi: Kjøtt og vin

Helstekt lammebog

Print Recipe
Helstekt lammebog
Denne lager vi hver høst, minst en gang. Eneste problemet er å få tak i hel bog - de slemme slakterne kutter dem som regel opp til fårikålkjøtt. Derfor lurt å bestille på forhånd.
Matrett Hovedrett
Cuisine Britisk
Forberedelse 15 min
Koke/steketid 45 min
Passive Time 3 timer
Porsjoner
personer
Ingredienser
Bogen
Rotstappe
Saus
Matrett Hovedrett
Cuisine Britisk
Forberedelse 15 min
Koke/steketid 45 min
Passive Time 3 timer
Porsjoner
personer
Ingredienser
Bogen
Rotstappe
Saus
Instruksjoner
Lammebog
  1. Forvarm ovnen til maks varme - gjerne 300C hvis det går.
  2. Legg halvparten av rosmarinen og hvitløken på bunnen av en bradepanne.
  3. Skjær i fettsiden av lammet. Gni lammet med olivenilje, salt og pepper. Legg lammet i panna og legg resten av rosmarinen og hvitløken oppå.
  4. Dekk med to lag alufolie og sett i ovnen. Skru ned til 170C og stek i fire timer.
  5. Ta ut av ovnen, legg bogen på et serveringsfat og dekk til med alufolie og håndkle. La hvile.
Stappe
  1. Når det er en halvtimes time igjen av steketida: Ha grovkuttede grønnsaker i en gryte med salt kokende vann. Kok i 20 minutter eller til mørt.
  2. Hell av vannet, damp av, og mos rotgrønnsakene sammen med smøret. Tilsett evt. noe av kokevannet.
Saus
  1. Sil av fettet fra panna. Sett den på komfyren og bland inn melet.
  2. Tilsett kraft og kok inn.
  3. Tilsett kapers, skru ned varmen og la småkoke noen minutter.
  4. Finhakk mynten og tilsett vineddik rett før servering.
Notater

Server gjerne sammen med bladgrønnsaker som f.eks. rosenkål, savoykål, grønnkål e.l.

Kilde: Jamie at home