Hamburgerbrød

Print Recipe
Hamburgerbrød
Hjemmelagde hamburgerbrød tar fullstendig rotta på Lille Høvding. Anbefales til både burger og pulled pork. Mye gjær og varm melk gjør at deigen hever veldig kjapt.
Forberedelse 20 min
Koke/steketid 10 min
Passive Time 1 time
Porsjoner
brød
Ingredienser
Forberedelse 20 min
Koke/steketid 10 min
Passive Time 1 time
Porsjoner
brød
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Bland alt det tørre i en bakebolle.
  2. Varm melk og smør til fingervarmt.
  3. Bland væsken med det tørre og tilsett olivenolje.
  4. Elt deigen smidig. Dekk til bollen og hev til dobbel størrelse.
  5. Del deigen i 12 emner og trill ut boller. Plasser dem på et stekebrett og trykk dem litt flate.
  6. Dekk bollene med plastfilm og la dem etterheve ca. en halv time.
  7. Pensle brødene med sammenpisket egg og dryss over sesamfrø. (Tips: Pisk egget sammen med 1ss vann og en klype salt)
  8. Stek midt i ovnene ved 225 grader i ca. 10 minutter til lett gyldne. Følg med så de ikke blir overstekt - du vil ikke ha hard skorpe.
Notater

Lett modifisert fra Lise Finckenhagen sin oppskrift.


Amerikanske pannekaker med surmelk

Oppskrift hybridisert av Alton Brown -og Martha Stewarts respektive oppskrifter. Leverer luftige, deilige pannekaker.

Print Recipe
Amerikanske pannekaker med surmelk
Matrett Frokost
Forberedelse 10min
Koke/steketid 20min
Porsjoner
2 pannekaker
Ingredienser
Matrett Frokost
Forberedelse 10min
Koke/steketid 20min
Porsjoner
2 pannekaker
Ingredienser
Notater

1: Bland alt det tørre godt
2: Bland egg, surmelk og vaniljeekstrakt til det er homogent
3: Tilsett smeltet smør til surmelk og eggeblandingen
4: Kombiner de to så de er såvidt blandet. Klumper gjør ikke noe. Ikke overblande!
5: Stek på støpejern, middels høy temp.
6: Hold varm i ovnen på 70c varmluft om du lager stor batch. Tallerken med vann i bånn.

Kilde: Good Eats/Martha Stewart