Juleporchetta

Ribba beines ut og rulles til en porchetta med svoren ut. Etter noen døgn i kjøleskapet med salt og krydder, blir kubben først sous vide-behandlet før den blir frityrstekt for srpø svor. Kombinasjonen av saftig sous vide-behandlet ribbe og sprø svor er hinsides det som kan forklares med ord.

Unngå svor som er rutet opp da den garantert vil bli ødelagt og falle av under tilberedning.

Bakepulveret bidrar til forhøyet pH som (visstnok) gjør svoren ekstra fin og sprø.

Amerikanske pannekaker med surmelk

Oppskrift hybridisert av Alton Brown -og Martha Stewarts respektive oppskrifter. Leverer luftige, deilige pannekaker. Print Recipe Amerikanske pannekaker med surmelk Matrett Frokost Forberedelse 10min Koke/steketid 20min Porsjoner 2 pannekaker Ingredienser 125 g hvetemel1/2 ts bakepulver1/4 ts natron1/2 ts salt1,5 ss sukker1 stk egg Størrelse L2,5 dl Skummet kulturmelk Normalt kulturmelk kan også benyttes1 ss vaniljeekstrakt1 …